Klinika Feud – Family feud, na naš način

Naše anualno druženje s alumnijima ove godine bilo je posebno uzbudljivo zahvaljujući organizaciji igre Family Feud, koja je donijela puno smijeha, natjecateljskog duha i zajedništva. Naši su si članovi dali truda kako bi ju prilagodili za mjesto i vreme, a ovdje ćemo vam predstaviti pravila igre i kako je cijeli događaj protekao.

PRAVILA IGRE

Formiranje ekipa

Igra započinje formiranjem ekipa, svaka ekipa broji 5 članova. Ekipe se potom natječu jedna protiv druge u klasičnom eliminacijskom turniru.

Prvi krug

U prvom krugu, predstavnici dvije ekipe dolaze pred moderatora koji im postavlja pitanje. Predstavnik koji brže i točnije odgovori dobiva priliku da se vrati svojoj ekipi i zajedno pokušaju pogoditi ostale odgovore.

  • Pogađanje Odgovora: Ekipa pogađa odgovore sve dok ne promaši dva puta. Nakon dva promašaja, protivnička ekipa ima priliku dogovoriti se i pokušati ukrasti bodove.
  • Krađa Bodova: Ako prva ekipa promaši i treći odgovor, protivnička ekipa ima pravo dati jedan odgovor. Ako je odgovor točan, protivnička ekipa uzima sve bodove iz te runde.
  • Pobjeda u Krugu: Ovaj proces se ponavlja dok jedna ekipa ne osvoji dvije runde.

Drugi krug

Drugi krug je identičan prvome, s tim da pobjednici idu u finale, dok se gubitnici bore za treće mjesto.

Finale i Borba za treće Mjesto

Fast Money Pravila Za igre za prvo, drugo i treće mjesto koristi se format “Fast Money”.

  • Fast Money Pravila: Svaka ekipa šalje dva predstavnika. Dok prvi predstavnik odgovara na pitanja, njegov protivnik nije prisutan. Oba predstavnika odgovaraju na ista pitanja. Predstavnik koji odgovori točnije osvaja rundu. Isti princip vrijedi za drugog predstavnika i njegovog protivnika. Ekipa koja osvoji više rundi pobjeđuje.

Osim nagrada za prva tri mjesta, dodijeljena je i nagrada za MVP-a (najboljeg igrača turnira). MVP je izabran praćenjem točnih odgovora svih sudionika tijekom cijelog turnira.

Nagrade

 Zahvaljujući našim sponzorima, osigurali smo fantastične nagrade za pobjednike naše igre. Poklon paketi iz Ladrie razveselili su zaljubljenike u kozmetiku, a mjesec dana članarine u teretani “Out Fit Fitness” u Z centru motiviralo je sve one koji vole vježbati, Neki su se razveselili sesijom slikanja na radionici Art of Fun, a našeg najboljeg igrača igre dočekala je nagrada koju je darovao Rent a Tesla Zagreb.

Naš događaj ne bi bio moguć bez angažmana s mnogih strana, pa se tao zahvaljujemo svim sudionicima, organizatorima i sponzorima što su omogućili da naše anualno druženje bude nezaboravno. Nadamo se da ste uživali u ovom pregledu i da ćete i vi uskoro organizirati svoje druženje s ovom uzbudljivom igrom! 

Ukoliko Vam zatreba inspiracija za pitanja jednog ovakvog kviza ili bilo kojeg drugog načina ispitivanja znanja, pročitajte naše blogove i zapaprite večer igrom!