Novi Izvršni odbor Ekonomske klinike je izabran!

28.01.2020. s početkom u 18h, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, u dvorani 5 održana je izborna skupština Ekonomske klinike na kojoj su članovi svojim glasovima odlučivali o budućnosti udruge. Kandidature za nove članove Izvršnog odbora bile su otvorene od 24.12.2019. do 26.1.2020., a prilikom prijave potencijalni kandidati morali su priložiti adekvatno motivacijsko pismo. Također, došlo je do promjene koncepta odbora tako što se smanjio broj članova IO-a sa prijašnjih 7 na sadašnjih 6, što znači da je funkcija administratora pripojena onoj dopredsjednika. Na skupštini je svaki od zainteresiranih kandidata predstavio svoj plan i program rada za narednu godinu. Nakon odslušanih prezentacija te video materijala koji je pripremio jedan od kandidata u odsustvu, kliničari su pristupili direktnom elektronskom glasovanju putem online mobilne ankete.

Rezultati glasanja bili su sljedeći. Na mjestu predsjednika klinike izabrana je Karla Vareško zamijenivši tako dosadašnjeg Ivana Krajinovića. Funkciju dopredsjednika će obnašati Kristijan Margetić, naslijedivši bivšu dopredsjednicu Tatjanu Matić i administratoricu/voditeljicu slučajeva Amaliju Ljubicu Mohač. Što se tiče ostalih članova izvršnog odbora izabrani su: za voditeljicu tima Financije Erna Kukovec, za voditeljicu tima Marketing & PR Domenika Brkić, voditeljicu tima HR Sara Čolić i voditelja EU tima Bruno Uroda. Razriješeni su dužnosti; bivši voditelj tima Financije, Zdeslav Markoč; bivša voditeljica tima Marketing & PR, Dea Majetić; bivša voditeljica tima HR, Martina Matijević; te bivši voditelj EU tima, Marin Ivić.

Također je izglasana i donesena odluka o novom sastavu Nadzornog odbora koji od sada nadalje sačinjavaju: Andrej Hanzir, Domagoj Matezović, Paula Šandrk, Zdeslav Markoč (umjesto Tene Kiš) i Ivan Krajinović (umjesto Jurice Puljića).

Nova predsjednica Klinike Karla Vareško poručila je da ćemo nastaviti ulagati rad, vrijeme, trud, napor i ostale resurse na raspolaganju kako bismo realizirali naše kapacitete, ubrzali razvoj EK-a te pridonijeli napretku planiranih projekata u ovoj godini. Uvažena Vareško se zahvalila svim partnerima, sponzorima, mentorima i profesorima koji sudjeluju u radu klinike i za kraj je poželjela puno uspjeha novom vodstvu.