Pomažemo mladima da razvijaju svoje ideje i inovacije.

Poduzetnički sprint

Vrijeme trajanja projekta: drugi semestar akademske godine 2018/2019.

Cilj je potaknuti mlade i ambiciozne osobe na razvijanje vlastitih ideja. Radionice su osmišljene tako da pruže sudionicima osnovna znanja o poduzetništvu, neovisno s kojeg fakulteta dolaze ili struci kojom se bave.

Sudionici: studenti svih fakulteta, ali i svi mladi ljudi koji žele naučiti više o poduzetništvu, generiranju vlastitih ideja, radu u timu i koji žele poboljšati svoje govorničke sposobnosti.

Poduzetnički sprint obuhvaća šest predavanja te je baziran na metodologiji dizajnerskog promišljanja. Sudionici će dobiti uvid u trendove iz različitih industrija te na temelju prikupljenih podataka biti u mogućnosti generirati vlastite poduzetničke ideje. Korištenjem raznih razvojnih strategija, cilj je prikupiti inovativne ideje i akcelerirati ih do faze u kojoj su spremne za realizaciju. Sudionici će naučiti razne metode koje kasnije mogu primijeniti u bilo kojem poslu pa tako i osnove prezentacijskih vještina i pitcha. Tijekom razvijanja ideja, usmjeravat će ih mentori iz područja marketinga, prodaje, financija i poduzetništva. U završnoj fazi projekta, sudionici će imati priliku predstaviti svoje krajnje proizvode ili usluge potencijalnim investitorima te započeti svoju karijeru kao mladi poduzetnici.

Način izvedbe: Poduzetnički sprint ima 6 termina i podijeljen je na formalne radionice i neformalna druženja. Tijekom navedenih dana, fokus je na sljedećim temama : prikaz trendova u industriji, design thinking radionica, panel diskusija mladih StartUp-ova, Business canvas model i poslovni model, pitch battle, rad s mentorima i radionica prezentacijskih vještina.

Kristijan Margetić
Voditelj projekta Poduzetnički sprint
E-mail: kristijan.margetic@ekonomska-klinika.hr