Spajamo networking i učenje.

Osobne financije

Vrijeme trajanja projekta:  Predavanja se provode u razdoblju od travnja do svibnja jednom tjedno u večernjim terminima na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Nakon završetka projekta sudionicima se dodjeljuje certifikat o učešću i priručnik o osobnim financijama izrađen od strane projektnog tima Ekonomske klinike.

Sudionici: Osobe svih uzrasta željne stjecanja znanja iz područja; osobnih financija, štednje, kredita i osiguranja.

Cilj projekta jest stvoriti financijski pismene i odgovorne građane koji odgovorno upravljaju osobnim financijama te im približiti načine upravljanja osobnim budžetom i važnost štednje za uspješno rješavanje potencijalnih financijskih poteškoća u budućnosti.

Projektom „Osobne financije“ se nastoji ostvariti podloga za financijski odgovornu javnost koja racionalno upravlja osobnim financijama. Kroz četiri predavanja u trajanju od oko dva sata govoriti će se o financijskim problemima s kojima se građani svakodnevno susreću i mogućnostima rješavanja istih. Predavači su stručnjaci iz javnih i privatnih poduzeća i institucija specijaliziranih za teme poput osiguranja, štednje, kredita i osobnih financija. Prilikom predavanja nastojat će se dati odgovori na pitanja: kako ulagati svoj novac, kakav odnos trebamo imati prema potrošnji, kada štedjeti te kako se ponašati u određenim financijskim situacijama. Financijski pismen pojedinac sposoban je među mnoštvom financijskih proizvoda izabrati onaj koji odgovara njegovim potrebama, razumije pojam rizika kojega nose pojedini proizvodi te je osviješten o stupnju rizika koji je sam u stanju tolerirati.

Karla Štimac
Suvoditeljica projekta Osobne financije
E-mail: karla.stimac@ekonomska-klinika.hr

Mirjana Zrinušić
Suvoditeljica projekta Osobne financije
E-mail: mirjana.zrinusic@ekonomska-klinika.hr