Pomažemo poljoprivrednim gospodarstvima da razvijaju svoje poslovanje.

Akademija za OPG

Vrijeme trajanja projekta: 22.11.2018. – 20.12.2018. godine

Cilj je potaknuti osobe svih uzrasta na razvijanje i provođenje vlastitih ideja u području poljoprivrede. Predavanja su osmišljena tako da pruže sudionicima osnovna znanja o pokretanju, marketingu, financijama i samom vođenju OPG-a te mogućnostima i načinima apliciranja za sredstva u EU fondova namijenjenih OPG-ovima.

Sudionici: osobe svih uzrasta koje se žele baviti poljoprivredom ili osobe koje se već bave poljoprivredom, a zanimaju ih novi trendovi u proizvodnji te mogućnosti poticaja za povećanje obujma proizvodnje.

Akademija za OPG je besplatan edukativni program za sve OPG-ove kao i za široku javnost koja se želi dodatno educirati o mogućnostima poslovnog usmjeravanja prema poljoprivredi. Znanja koja se nastoje prenijeti na sudionike su: osnove marketinga i menadžmenta u OPG-u, procesi apliciranja za sredstva iz EU fondova za male OPG-ove, pisanja poslovnog plana, turizmu u OPG-u, efikasnog korištenja energenata, ekološka proizvodnja te poticanju mladih na poduzetništvo u poljoprivredi.

Ovo događanje idealna je prilika za upoznavanje novih poslovnih partnera ili vlasnika poduzeća iz iste branše. Mnogi polaznici koji su prošli edukaciju naglašavaju kako im je „Akademija za OPG“ bila idealna prilika za upoznavanje novih poslovnih suradnika i partnera pomoću kojih su proširili svoje poslovanje.

Način izvedbe: Akademija za OPG sastoji se od 4 predavanja i 1 radionice koje se održavaju tijekom radnog tjedna u večernjim terminima. Teme koje su se obrađivale ove godine bile su: EU fondovi, Profitabilne kulture u poljoprivrednoj proizvodnji te ekološka proizvodnja, Osiguranja, Marketing i osnove web stranica te radionica na temu Instrumenti financiranja i računovodstvo.

Ivan Krajinovic - Ekonomska klinika

Ivan Krajinović
Voditelj projekta Akademija za OPG
E-mail: ivan.krajinovic@ekonomska-klinika.hr