Ako si se ikada pitao tko stoji iza makeup Instagram profila pod nazivom „Ruka Beauty“, na pravom si mjestu! Za današnji intervju pripremili smo priču Karla Rusana koju ti donosimo u nastavku.

Na samom početku, možeš li nam reći nešto više o sebi i svom poslovnom putu?

Moje ime je Karlo Rusan i imam 19 godina. Od veljače 2018. godine profesionalno se bavim vizažizmom. To nije bila moja želja od malena, već se razvila prije nekoliko godina.

Koja je situacija bila ključna da studiranje na Ekonomskom fakultetu zamijeniš ulaskom u profesionalni svijet vizažizma koji je do tad bio samo tvoj hobi?

Nakon završene jezične gimnazije u Zaboku, upisao sam Ekonomski fakultet u Zagrebu jer sam smatrao da mi ekonomija nudi široki spektar mogućnosti. No, stvari su se malo izokrenule nakon prvog semestra kada sam shvatio da to nije put kojim želim ići i da se definitivno želim okušati u svijetu makeup-a te sam odlučio prekinuti studiranje.

Možeš li nam reći nešto više o „Ruka Beauty“, kako je došlo do samog naziva?

Ruka Beauty je nastala kombinacijom prva dva slova moga prezimena i imena- Rusan Karlo. Kad sam ozbiljno krenuo s realizacijom svoje ideje i otvorio Instagram profil, htio sam da ime pod kojim ću raditi bude povezano uz moje ime. Tako sam u suradnji s prijateljima došao na ideju kako bi Ruka Beauty bio savršen naziv upravo zbog toga što se iza toga krije moje ime, a isto tako označava dio tijela koji mi je neophodan da bih mogao raditi to što radim 😄

Make up by Karlo Rusan

Kako si u početku dolazio da klijentica?

Prvo sam počeo sa šminkanjem svojih prijateljica i sestre, a nedugo zatim zaposlio sam se u Salonu Franić i tako se sve razvilo.

Jesi li zadovoljan u kojem smjeru se tvoja situacija razvila?

Ne mogu biti zadovoljniji načinom na koji se razvija cjelokupna situacija. Radim ono što volim. Svakog dana gledam kako mogu napredovati, gdje i kako mogu naučiti nešto novo, pomno pratim sve novitete koji se događaju u svijetu makeup-a, kako na našem tržištu, tako i vani.

S kojim problemima se svakodnevno susrećeš? Postoji li velika konkurencija i koji su najveći rizici?

Ja zaista ne vjerujem u konkurenciju i ne gledam to na taj način. Cijenim svoje kolege jer znam koliko zahtjevan ovaj posao može biti. Smatram da ima zaista dovoljno posla za sve čak i unatoč tome što je jako mnogo vizažista na tržištu i ovo zanimanje je trenutno jako popularno zbog društvenih mreža.

Pruža li inozemstvo bolje prilike? Kakvo je stanje u Hrvatskoj?

Za inozemstvo ne mogu ništa konkretno reći jer nisam do sada imao priliku raditi vani da bih mogao usporediti. Ipak, vjerujem da je situacija bolja nego u Hrvatskoj s obzirom na veće mogućnosti, no to ne znači da je kod nas loše – stvarno nije, treba se raditi i tu i vani! 🙂

Make up by Karlo Rusan

Živiš li danas svoj san?

Apsolutno živim svoj san. Budim se s osmjehom znajući što mi je posao. Zaista se ne mogu zamisliti da radim išta drugo osim ovoga.

Možeš li nam otkriti svoje planove za budućnost? Misliš li da postoji mogućnost da se počneš baviti nekom sasvim drugačijom aktivnošću?

Po prirodi sam jako ambiciozna osoba i imam jako puno planova za budućnost o kojima trenutno ne bih, sve u svoje vrijeme :). Ne isključujem mogućnost da ću se nekada u budućnosti baviti nečim drugim niti se time opterećujem u ovom trenutku. Uvijek ću raditi ono sto me veseli, bilo to šminkanje ili nešto sasvim deseto, no trenutno je to makeup i ne planiram krenuti u drugom smjeru još dugo dugo :).

Koja je tvoja poruka za vršnjake koji su još uvijek nesigurni i ne vjeruju dovoljno u svoje sposobnosti?

Sasvim je u redu biti skeptičan i možda se plašiti napraviti veći korak, ali ako je to nešto sto zaista želiš, znaš da si dobar u tome, onda je to to. Vjeruj u sebe i budi spreman na puno odricanja te napornog rada jer se na kraju sve isplati.

 

Intervju pripremila:

Marijana Mišić
Marketing & PR

 

Leave a comment