Završen je još jedan uspješan projekt: „Akademija za OPG“. Iz godine u godinu projekt ima sve veći uspjeh. Za to su zaslužni članovi Ekonomske klinike. Projekt se provodio u razdoblju od 22. listopada do 20. prosinca 2018. godine na EFZG-u. Cilj projekta je bio potaknuti osobe svih uzrasta na razvijanje i provođenje vlastitih ideja u području poljoprivrede.

Projekt se sastoji od 5 predavanja. Prva dva predavanja su bila vezana uz financijske teme, druga dva predavanja su vezana za osiguranje, način kako prodati svoj proizvod putem društvenih mreža i digitalni marketing. Zadnje predavanje se ponovno odnosilo na financijsku temu. Na svakom predavanju sudjelovao je veliki broj sudionika.

OPG Akademija - Ekonomska klinika

Voditelj projekta Ivan Krajinović svojim dolaskom je uveo nove promjene. Ivan komentira: “Pri ulasku u Ekonomsku kliniku nisam razmišljao o projektu, ali s vremenom se probudila želja za sudjelovanjem. Sudionici projekta su dobili certifikat za sudjelovanje, također su dobili priručnik sa svim potrebnim informacijama s predavanja. Jako sam zadovoljan s projektom, također, zadovoljan sam sa svojim članovima koji su sudjelovali u organizaciji projekta. Nadam se da će mi biti pružena prilika da ponovno vodim Akademiju za OPG i da napravimo još veći projekt.”

Ivan Krajinović - Ekonomska klinika

Jedan od predavača je bio dvadesetdvogodišnji Dario Varošanec. Student 4 godine menadžmenta na EFZG-u. Od svoje 16-te godine organizira različite evente. Iskustvo je stekao kroz rad u organizacijama AIESEC, Start-up udruga, HNB, Siemens i Agrokor. Jedan je od 6 pokretača firme Hero Factory i zadužen je za razvoj poslovanja. Vrlo je zadovoljan projektom te komentira: „Htio sam uspostaviti interakciju između sudionika i mene kao predavača. U tome sam uspio. Danas na konferencijama se sve manje postavljaju pitanja od strane sudionika i to je problem. Cilj mi je bio pokazati kako kroz društvene mreže prodati svoj proizvod i uspostaviti kontakt sa svojim kupcima. Za sve to je naravno najviše potrebno vrijeme.“

Dario Varošanec

Leave a comment