19.prosinca 2018. godine u KCM-u (Kulturni centar Mesnička) Ekonomska klinika organizira posljednji ovogodišnji MeetUp na temu Ne daj da te lažu. Posao ne treba predstavljati gnjavažu. MeetUp počinje u 18 sati s jednosatnom panel raspravom, nakon čega se nastavlja na networking. U susret MeetUpu porazgovarali smo s voditeljicom projekta i članicom naše Udruge Tihanom Kulić koja nam je otkrila nekoliko zanimljivih detalja vezano za događaj i cjelokupnu pripremu istog.

Kad si se i zašto pridružila organizacijskom timu za MeetUp?

U Ekonomsku kliniku ušla sam u travnju ove godine te sam se odmah priključila organizacijskom timu za  MeetUp projekte. Sam projekt privukao me zbog mogućnosti organizacije meetupova različitih tematika s panelistima iz javnog i privatnog sektora.

Prije akademske pauze, u Udruzi je proveden natječaj za voditelje projekata Ekonomske klinike. Ja sam se tada odlučila prijaviti za poziciju voditeljice projekta Meetup. Tip sam osobe koja se voli upustiti u nove izazove i često se upuštam u različite projekte i poslove koji su izvan granica mog komfora. Volim vidjeti kako ću se snaći u određenoj ulozi. Ovaj projekt mi se činio kao pravi izbor jer sam komunikativna osoba. Volim raditi u timu, organizirati evente i upoznavati nove ljude. Također, želja mi je donositi društvenu korist, što je i cilj naše udruge, te moram priznati kako nisam pogriješila odabirom projekta 😊!

Kako jedan klasičan MeetUp u organizaciji Ekonomske klinike izgleda?

Za sada je MeetUp uvijek bio zamišljen kao „cosy“ panel rasprava koja se odvija u ambijentima koji zrače dobrom atmosferom čime se izbjegava “uštogljenost“ događaja. Okupljamo paneliste i moderatore koji se žele odazvati našem neprofitnom događaju te raspravljaju o određenim aktualnim temama. Naši sudionici tako dobivaju odgovore na sve što ih zanima vezano uz određenu temu. To je startna točka kreiranja MeetUpa, međutim sve ovisi o temi, panelistima i dogovoru cjelokupnog tima. Također, ako vidimo da postoji velik odaziv i interes za određen MeetUp, tada se odmičemo od startne točke te premještamo MeetUp u prostor koji će moći zadovoljiti sve zainteresirane.

Koliko je organizacija jednog MeetUpa zapravo kompleksan proces te kako je ista utjecala na razvoj tvojih organizacijskih, projektnih i drugih vještina?

Smatram da je organizacija bilo kojeg projekta kompleksan proces jer postoji niz detalja na koje moraš misliti. Također, kompleksan je dogovor s panelistima i moderatorom jer svi moraju biti slobodni i voljni sudjelovati na panel raspravi na određen dan i u određeno vrijeme. Tu su i dogovori vezani uz lokaciju, s potencijalnim sponzorima i raznim drugim detaljima.

Smatram se poprilično organiziranom osobom. Studentske poslove krenula sam raditi sa svojih osamnaest godina što me zasigurno dodatno izgradilo. Trenutno sam zaposlena na puno radno vrijeme, uz to sam i na diplomskom studiju smjera marketing. U suprotnom ne bih mogla stići sve. Upravo spomenuto iskustvo smatram značajnim jer mi je uvelike olakšalo vođenje projektnog tima. Međutim, prilika koju sam dobila kao voditelj je dragocjena jer dodatno razvijam vještine vođenja tima. Također, imam priliku razvijati i svoje komunikacijske, organizacijske i projektne vještine. Moram svakako napomenuti kako su ključan dio projekta njegovi ljudi. Odnosno kliničari koji su u MeetUp projektu te bez njih nijedan panel ne bi bio organiziran. Stoga im se ovim putem želim zahvaliti što se trude, rade i uvijek predlažu nove ideje te društveno korisne teme zanimljive targetnoj publici koje potom brainstormamo.

Što nas (i tko nas) očekuje na sljedećem MeetUpu koji se održava 19.12.2018.?

Tema predstojećeg MeetUpa je Ne daj da te lažu. Posao ne treba predstavljati gnjavažu. Samom temom želimo približiti mladima mogućnost stvaranja njihovog vlastitog malog carstva iz njihove ljubavi i strasti prema nečemu što inače možda samo rade u slobodno vrijeme. Želimo ih potaknuti da ne budu „roboti“ današnjice, odnosno da slijede svoje snove ukoliko su isti usmjereni na određeno pokretanje vlastitog posla. Naši panelisti su danas okrenuti upravo tome, rade posao koji vole i koji ih pokreće. Međutim, svatko od njih je prošao svoj put do kreiranja svog carstva te jedva čekamo čuti što nam imaju za reći i kako će nas inspirirati i motivirati!

Paneliste neću odmah otkriti, ali reći ću da nam oni dolaze iz svijeta knjige, slastica, kazališta i vizažista. Želim ovom prilikom pozvati sve da prate naš event na facebooku jer uskoro slijedi objavljivanje naših panelista

MeetUp - Ekonomska klinika

Tko je ciljna skupina MeetUpa Ekonomske klinike?

Ciljna skupina MeetUpa ovisi o tematici i panelistima. Konkretno, ciljna skupina predstojećeg MeetUpa su mladi koje bismo željeli motivirati i inspirirati na eksperimentiranje i kretanje u vlastite izazove jer je sad najbolje vrijeme. Međutim, svakako ne želimo isključiti nikoga pa su nam ciljna skupina zapravo svi oni koji sanjaju i teže pokretanju vlastitog posla, neovisno o čemu se radilo.

Zašto misliš da su događaji ovakvog karaktera zanimljivi i korisni za studente i mlade?

Na MeetUp uvijek dovodimo paneliste koji su uspjeli zahvaljujući svome trudu i radu. Neovisno o tome radi li se o vlasniku poduzeća, agencije, blogerici ili nečem četvrtom.  Želimo prikazati da su to stvarni ljudi koji su zasigurno prošli trnoviti put kako bi došli do ovdje gdje se trenutno nalaze. Također, dovodimo i paneliste koji će nam odgovoriti na neka od “gorućih” pitanja današnjice. Želimo inspirirati, motivirati i usmjeriti mlade te ih naučiti i pružiti im odgovore koji ih zanimaju. Nakon panel rasprave, uvijek postoji vrijeme i za networking, kada svi sudionici mogu postavljati dodatna pitanja, upoznati nove ljude i umrežavati se, što im zasigurno može donijeti korist i u vidu stvaranja određenog partnerstva ili mogućeg zaposlenja.

Ovim putem želim iskoristiti priliku i zahvaliti se svim panelistima, moderatorima, vlasnicima lokacija na kojima se odvijao / ili će se odvijati MeetUp, sponzorima te našim kliničarima koji marljivo rade na projektu.

Jesmo li te zainteresirali za naš MeetUp? Odlično, potvrdi svoj dolazak prijavom na MeetUp  i vidimo se 19. prosinca u KCM-u. Požuri jer je broj mjesta ograničen, a ulaz je besplatan! 🙂

 

Intervju pripremila:

Iva Fabris - Ekonomska klinika

 

 

 

 

Iva Fabris
Marketing & PR

Leave a comment