Tradicionalno, već treću godinu zaredom održavamo projekt pod nazivom „Poduzetnik budućnosti“. Inspirirani upravo ambicijom i poduzetnošću dosadašnjih srednjoškolaca i ovoga puta pripremili smo zanimljiva sadržajna predavanja.

Predavanja su osmišljena s ciljem poticanja i ohrabrenja srednjoškolaca prilikom upuštanja u vlastite poduzetničke pothvate. Plan i program “Poduzetnika budućnosti” odnosio se na 5 organiziranih predavanja. Predavanja su se održavala u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, agencije FIVE i HUB 385.

Prvo predavanje proteklo je upoznavanjem poslovnih priča Tine Lee Odinsky Zec, profesorice na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta, Anite Flajšlik iz tvrtke Agrivi, te Stevice Kuharski iz Locodelsa. Navedeni govornici pokušali su dočarati kako su usponi i padovi sastavni dio svake karijere. Također, tada su i kreativni srednjoškolci iz startupa LenTinTin studios predstavili svoje putujuće robotsko kazalište.

Druga subota protekla je u znaku poslovnih anđela i kriptovaluta. Posjetili su nas Hrvoje Prpić i Davorin Štetner iz Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE. Srednjoškolci su imali prilike saznati što su uopće poslovni anđeli, kako doći do te pozicije, te kako im oni mogu pomoći u budućnosti. Gospodin Prpić pružio nam je svoj uvid i iskustvo s kriptovalutama. Više o toj temi te o blockchainu ispričao nam je Alen Huskanović.

Tjedan dana kasnije posjetili smo agenciju FIVE koja se bavi dizajnom i razvojem mobilnih i web proizvoda. Ugostio nas je Luka Abrus, CEO agencije FIVE koji je srednjoškolce proveo po uredima kako bi osjetili radnu atmosferu FIVE-a. Ukazao je i na važnost iskustva prije upuštanja u poduzetničke vode, koje je on stekao kroz višegodišnji rad u Microsoftu.

Četvrto predavanje održalo se u cooworking prostoru HUB 385 gdje nam je Bruno Filipović ispričao priču koja stoji iza Akademije digitalnog marketinga. Akademiju digitalnog marketinga provodi agencija Svinaweb, a Bruno Filipović nam je objasnio neke od osnova kvalitetnog digitalnog marketinga. Agencija za organizaciju evenata naziva Eventa01 dočarala nam je što je sve potrebno kako bi se organizirao nenadmašan event u stvarnom i u digitalnom svijetu.  IT ekspert, inovator i kreator digitalnog sadržaja Veljko Kukulj na svojstven je način govorio o tome da je ideja važna. Međutim, njena kvalitetna realizacija je ono što je zaista važno u svijetu poduzetništva.

Posljednju subotu proveli smo ponovno u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Na samom kraju ovog projekta imali smo priliku ugostiti predstavnike softverske tvrtke STEMI i agenciju za korisničku podršku Q Software. Osim novih znanja i zanimljivosti koji su srednjoškolci imali prilike saznati putem navedenih govornika, srednjoškolce su ove subote dočekale i zanimljive te vrijedne nagrade.

Vjerujemo kako ćemo i iduće godine održati ovaj perspektivan projekt u kojem srednjoškolci imaju prilike vidjeti dio poslovnog svijeta i steći dodatnu motivaciju za kretanjem u vlastiti poduzetnički pothvat.
Stay tuned :)!

Leave a comment